Begeleiding

door V.O.C. Rozenweelde

Deze zorg dienen we nog verder uit te bouwen. Maar in de toekomst bieden we ondersteuning aan, die maximaal is afgestemd op de persoonlijke vraag van het kind/de jongere en zijn ouders/netwerk. Uw vraag en de vraag van uw zoon of dochter bepaalt de inhoud van de begeleiding. Deze begeleiding kan uw zoon/ dochter en/of uw gezin zowel thuis als in de organisatie krijgen. Dit kan gaan om ondersteuning bij dagelijkse handelingen van uw zoon of dochter, maar evengoed om psychosociale begeleiding.

Enkele voorbeelden:

  • Mark zou graag een babysit laten komen voor zijn zoon, zodat hij zelf eens een avondje weg kan. Dit is echter geen evidentie aangezien de zoon van Mark autismestoornis heeft en een vast avondritueel vraagt. De kennis rond omgang met een kind met autisme is bij de babysit(s) beperkt. Via 3 begeleidingen met de babysit en de zoon is Mark nu een heel stuk geruster en verlopen de babysit avonden een stuk rustiger.
  • Mo’s dochter heeft moeite met het aandoen van een jas. Vele pogingen later vindt Mo voor zijn dochter nog steeds de oplossing niet. Hij kwam te rade bij Rozenweelde.
  • Sarah’s zoon heeft heel wat medische zorg nodig, toch had Sarah in het weekend zelf graag voor haar zoon gezorgd, een verpleegkundige komt langs en overloopt met Sarah alle mogelijkheden en aandachtspunten bij de verzorging voor haar zoon.
  • . . .

Contacteer ons

Adres : Sportlaan 18, 8211 Aartrijke

E-Mail: info@zonnehart.be
Tel: 050 54 84 35